Ingredienser
6,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
2,200 kg Snitter u/sv
1,800 kg Isvand
0,180 kg Superbinder R
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,050 kg Wienerp?lse Frankfurter Delikatesse
10.41 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0282
Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.
Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Superbinder r?d, saltet og 2/3 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter, Wienerp?lse Frankfurter Delikatesse og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opn?et.
Sluttemperatur 12-14?C
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 78%, vand, grisek?dssnitter, salt, Kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, maltodextrin, salt, hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt,antioxidant (E 300), krydderier (SENNEP, peber, muskat, ingef?r, paprika), rom, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.