Ingredienser
4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
3,500 kg Sp?k u/sv
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.95 kg
Læg varer i kurv
OKSEGRILLER
Opskriftnr: 27-0382
Fremstilling
Oksek?d og sp?k hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.
Oksek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet fint ud tils?ttes det hakkede sp?k og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opn?et.
Sluttemperatur 12-14?C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til ?nskede farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Oksek?d 39%, grisesp?k, vand, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250).