Ingredienser

3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

2,000 kg Isvand

2,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,000 kg Snitter u/sv

1,000 kg Rygsp?k u/sv

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Lyoner

10.32 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MORTADELLA

Opskriftnr: 22-0051

Fremstilling
Rygsp?kket hakkes igennem 8-10 mm hulskiven, hvorefter det skoldes ved 80?C i ca. 5 min.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Okse- og grisek?det blandes og hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Snitterne hakkes igennem 3 mm hulskiven.

K?det lynes t?rt et par omgange, salt, Lynprofi FC 7 og isvandet tils?ttes.

Der k?res til en god binding er opn?et.

Tils?t krydderier og snitter.

Sluttemperatur 12-14?C.

Ibland det afk?lede sp?k.

Stopning
Farsen stoppes i Hukki, kal. 105/50, r?d/hvid wabennet (T87698).

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 36%, oksek?d 19%, grisek?dssnitter, vand, sp?k, salt, dextrose, krydderier (peber, ingef?r, koriander, muskat, chili, paprika), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top