Ingredienser
1,000 kg Skinkeinderl
0,030 kg Dildspidser Clean Tec
0,025 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)
0,020 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,010 kg Nitritsalt (DK40018)
0,005 kg Natriumascorbat E 301
1.09 kg
Læg varer i kurv
GRAVAD SKINKE OPTIMAL
Opskriftnr: 59-0044
Fremstilling
Salt og Natriumascorbat blandes.
Skinkeinderlårene gnides godt med blandingen, hvorefter de vakuumpakkes sammen med den afvejede mængde Profrisk Optimal og lægges på køl (højst +5°C).
Vendes med jævne mellemrum under saltningstiden på 8 dage.
Modning
De saltede skinkeinderlår tages ud af vakuumposen og vendes i Dildspidser.
Lægge til modning i kølerum i 4-5 dage inden de igen vakuumpakkes.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Skinkeinderlår 131 g, salt, dild, surhedsregulerende middel (E 325, E 262), antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).