Ingredienser

4,700 kg Oksek?d (30-35% fedt)

4,000 kg Oksek?d (3-6% fedt)

1,300 kg Oksetalg

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,240 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.676 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 19-0004

Fremstilling
Det skalfrosne oksek?d ca. 33% fedt og det frosne oksetalg lynes sammen med RFB S?nderjysk spegep?lse, hvid peber og BESSASTART? Starterkulturen ned til 3-4 mm.

Det gennemk?lede oksek?d ca. 3-6% fedt hakkes igennem 3 mm hulskiven, og tils?ttes herefter sammen med alt saltet.

Der lynes indtil den ?nskede finhed er opn?et.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm, kal. 55.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 114 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top