Ingredienser

10,000 kg Lammek?d, hakket (16-18% fedt)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.706 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LAMMESALAMI

Opskriftnr: 19-0033

Fremstilling
K?det hakkes igennem 3 mm hulskiven, hvorefter det fryses i ca. 24 timer.

K?det tages ud 1-2 timer f?r anvendelse s? det kan br?kkes fra hinanden.

K?det lynes med Rowu GdL til Salami m/hvidl?g, Romglut, Rolactin, BESSASTART? Starterkulturen og der k?res til 2-4 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Lammek?d 114 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (hvidl?g, peber, koriander), smagsforst?rker (E 621), starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, rom, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top