Ingredienser

5,000 kg Varm suppe (afkog fra sp?k)

3,580 kg Blodpølse FB

1,400 kg Sp?k u/sv

1,100 kg Rosiner

1,000 kg Havregryn

0,700 kg Svær

0,500 kg Farin, brun

0,500 kg Spækterninger, skoldede

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

13.88 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BLODPØLSE MED BRUN FARIN

Opskriftnr: 35-0009

Fremstilling
Spæk (1,400 Kg) og svær koges mørt.

Spæk (0,500 Kg) skæres i 6-8 mm terninger og skoldes.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Suppen fra det kogte spæk (5,000 kg) og det kogte spæk og svær lynes fint ud, hvorefter Nitrisalt, Blodpølse FB, havregryn og brun farin tilsættes.

Køres til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Rosiner og de skoldede spæktern tilsættes de sidste omgange.

Stopning
Massen fyldes i Steriltarm klar, kal. 45/25 (T48005) eller i svine bundender (DK99038).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Kan f.eks. serveres stegt med kanel og sukker eller med sirup.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Blod 42%, spæk 14%, rosiner 8%, BYGGRYN 7%, HAVREGRYN 7%, svær 5%, rasp (HVEDEMEL, gær, salt), 4%, brun farin 4%, sukker 3%, ærtefibre 2%, krydderier (løg, ingefær, koriander, kanel, kardemomme, allehånde, peber), HVEDEMEL, salt, vegetabilsk olie, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top