Ingredienser

4,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

1,500 kg Rygsp?k u/sv

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Zervelatp?lse (G63960)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,010 kg Koriander, Pulver (E1910)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED HVIDL?G OG KORIANDER

Opskriftnr: 13-0159

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med Rowu GDL til Zervelatp?lse, Rolactin og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet, Granuleret hvidl?g og Koriander tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kaliber 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til l00 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 65 g, oksek?d 46 g, sp?k 4 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (hvidl?g, koriander, peber, ingef?r), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300), rom, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top