Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (10-12% fedt)

4,000 kg Oksek?d (10-12% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,800 kg Oliven, sorte u/sten, dr?net

0,800 kg Salatost i tern

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.236 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED OLIVEN OG SALATOST

Opskriftnr: 13-0175

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet, salatost i tern og oliven tils?ttes ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Stoppes i r?gbar tarm kaliber 50.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt. Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 49 g, oksek?d 40 g, sp?k 10 g, SALATOST 8 g, oliven 8 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top