Ingredienser
2,000 kg Koldt vand
1,000 kg Auberginer
1,000 kg Kartofler i skiver (forkogte)
1,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)
0,700 kg Mornay sauce
0,400 kg Hackso (I53000)
0,100 kg Rasp
0,005 kg Muskatn?d, Pulver
6.205 kg
Læg varer i kurv
MOUSSAKA
Opskriftnr: 97-0056
Fremstilling
Oksek?det hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Bring 2,000 kg vand i kog.
Tils?t Hackso, muskatn?d og det hakkede oksek?d.
Lad det sm?simre ca. 5 min.
Afk?l fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Auberginer sk?res i tynde skiver.
Skiver af aubergine og kartofler i skiver l?gges i et smurt ovnfast fad, hvorp? der skiftevis l?gges oksek?dssauce og auberginer og kartofler i skiver.
Afslut med et lag af mornay sauce og et drys rasp p? toppen.
Tilberedning
Steges i en forvarmet ovn ved 175?C i ca. 40-50 min. eller til en kernetemperatur p? 75?C.
Er ligeledes velegnet til kuglegrill.
Serveringsforslag
Serveres som middagsret.
Antal salgsenheder
Opskriften er til 4 salgsenheder med ca. 1400 g i hver, passende til 4 personer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 10% af det f?rdige produkt.
Vand, oksek?d 18%, kartofler 18%, aubergine 18%, MORNAY SAUCE, krydderier (tomat, l?g, hvidl?g, SELLERI, muskat), smagsforst?rker (E 621), LAKTOSE, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), kartoffelstivelse, krydderiekstrakter), rasp (HVEDEMEL, g?r, salt).