Ingredienser
6,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
2,200 kg Sp?k, hakket
1,800 kg Isvand
0,180 kg Superbinder R
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,050 kg Wienerp?lse Frankfurter Delikatesse
0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)
0,020 kg Paprika, Rosen
10.45 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0179
Fremstilling
Grisek?det hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Kommes derefter op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Superbinder, r?d og alt saltet tils?ttes.
Nu tils?ttes ca. 2/3 dele af isvandet og derefter det igennem 2-3 mm hulskiven hakkede sp?k.
Lynes fint ud imens den resterende m?ngde isvand og krydderier tils?ttes.
Sluttemperatur 12-14?C.
Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).
T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min.
Kogning
P?lserne koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 78%, vand, sp?k, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, krydderier (SENNEP, peber, muskat, ingef?r, paprika, tomat), maltodextrin, glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, rom, antioxidant (E 300), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.