Ingredienser

4,000 kg Grisebov (10% fedt)

3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,500 kg Sp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,160 kg Rowu GDL til Zervelatp?lse (G63960)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.496 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ST?VFIN SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 14-0007

Fremstilling
Dag 1: K?det hakkes igennem 3 mm hulskiven og fryses. Sp?kket fryses ligeledes.

Dag 2: Det hakkede k?d og det frosne sp?k lynes sammen ned til 1-2 mm (h?jst 0?C), hvorefter det fryses igen.

Dag 3: Massen lynes ned til 0,5 mm, hvorefter BESSASTART? Starterkulturen og Rowu GDL til Zervelatp?lse tils?ttes. Saltes tils?ttes de sidste 10 omgange. Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i Rotex kal. 65/45, gul fedtende (T77140) eller Hukki kal. 105/50, Superwabennet (T87751).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisebov 58 g, oksek?d 40 g, sp?k 17 g, salt 3,5 g, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (koriander, peber, ingef?r), vand, smagsforst?rker (E 621), starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300), rom, stabilisatorer (E 413, E 414), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top