Ingredienser

5,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Barolo R?dvin

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.036 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BAROLO SALAMI

Opskriftnr: 13-0154

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med Rowu GDL til Westfalenlob, Rolactin og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes.

Tils?t r?dvinen og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm kal. 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 55 g, grisek?d 41 g, sp?k 13 g, Barolo r?dvin 4 g (indeholder SULFIT), salt 4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top