Ingredienser

7,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)

3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.626 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WESTFALSK SPEGEP?LSE, GROV HAKKET

Opskriftnr: 11-0003

Fremstilling
Det fede grisek?d (16-18%) sk?res i mindre stykker og s?ttes p? k?l.

Det godt k?lede magre grisek?d (8-10%) k?res igennem 3 mm hulskiven og blandes med alt saltet.

Herefter blandes det godt med det fede grisek?d.

Herefter tils?ttes Rowu GDL Til Westfalenlob, Fortex, flydende Hvidl?g, Rolactin og BESSASTART? Starterkulturen og det hele blandes igen godt.

Til sidst k?res det hele igennem 8 mm hulskiven.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvarer er anvendt:
Grisek?d 114 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, LAKTOSE, krydderier (peber, koriander, ingef?r), smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), glucosesirup, krydderiekstrakter, fortykningsmidler (E 415, E 412), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top