Ingredienser

4,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Sp?k u/sv

2,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)

0,250 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu GDL til Salami m/hvidl?g (18350)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

10.57 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANSK HVIDL?GSSALAMI

Opskriftnr: 13-0002

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g og hvidl?g ned til ca. 3-4 mm. 

Derefter kommes det frosne grisek?d og sp?k i, hvorefter det lynes ned til 2-4 mm.

Saltet kommes i ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Oskuda Textil, kal. 60/40, wabben nettryk bl?/hvid/r?d (T76052).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 51 g, grisek?d 36 g, sp?k 27 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (hvidl?g, peber, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top