Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Bacon i tern u/brusk, u/sv

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/sv

0,100 kg Th?ringer Stege- & Grillp?lse

0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,080 kg Nitritsalt (DK40018)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Dekora Provence (I53511)

0,030 kg Profrisk EU

10.39 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANSK URTEP?LSE

Opskriftnr: 27-0402

Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles p? k?l.

Grisek?det kommes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange.

Herefter tils?ttes Lynprofi FC 7, alt saltet og isvandet tils?ttes gradvist.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter, Profrisk EU, Th?ringer Stege- & Grillp?lse og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opn?et.

Dekora Provence og bacon i tern lynes i ved de sidste par omgange til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ?nsket tarm.

T?rring
Ved 50?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 52%, bacon 21%, vand, grisek?dssnitter 11%, salt, krydderier (rosmarin, timian, basilikum, peber, merian, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330, E 331, E 300, E 316), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.

Go to Top