Ingredienser
5,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
3,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
2,000 kg Sp?k u/sv
0,300 kg RFB Pebersalami FB
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,170 kg Guld Tuborg
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,020 kg Peber, Sort, Hel (E0105)
0,010 kg Timian, Sk?ret (E6210)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.836 kg
Læg varer i kurv
SKIPPERSALAMI MED GULD TUBORG
Opskriftnr: 13-0245
Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d (?10?C) lynes sammen med RFB Pebersalami, BESSASTART? Starterkulturen og Guld Tuborg ned til 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm.
Sort hel peber, Timian og saltet tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 56 g, grisek?d 42 g, sp?k 14 g, salt, ?l (indeholder MALT) 2 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, timian, chili, ingef?r, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).