Ingredienser

7,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)

3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

0,300 kg RFB L?gspegep?lse

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Ren GDL

10.48 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SK?REFAST L?GSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0104

Fremstilling
K?det sk?res i passende stykker og blandes godt med RFB L?gspegep?lse, alt nitritsaltet og Ren GDL. Blandingen hakkes gennem 3 mm hulskiven. Det hele ?ltes godt.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, kal. 55/40 eller anden valgfri r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Serveringsforslag
P?lsen anvendes som p?l?g med evt. r? eller ristede l?g.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 117 g, salt 3 g, dextrose, krydderier (l?g, peber, chili), LAKTOSE, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), surhedsregulerende middel (E 575). konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top