Ingredienser

6,000 kg Skinkek?d u/fedt, sener og sv

2,000 kg Brystfl?sk u/ben og sv

2,000 kg Sp?k u/sv

0,260 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,040 kg Romglut, Flydende (I43550)

10.7 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SKINKESALAMI

Opskriftnr: 13-0119

Fremstilling
Skinkek?d og brystfl?sk hakkes igennem 3 mm hulskiven og fryses.

Det frosne sp?k lynes ned til 2 mm, hvorefter det frosne k?d tils?ttes sammen med Rowu Gdl Westfalenlob, Rolactin og Romglut.

Det hele lynes ned til ?nskede finhed.

Saltet tils?ttes de sidste omgange.

Sluttemperatur p? 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Skinkek?d 68 g, brystfl?sk 23 g, sp?k 23 g, salt 4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), vand, dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), rom, stabilisatorer (E 413, E 414), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top