Ingredienser

10,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)

0,300 kg RFB Dansk Salami m/farve

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,040 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

10.69 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LANDSALAMI

Opskriftnr: 13-0063

Fremstilling
Grisek?det hakkes p? 5 mm hulskiven og skalfryses.

Det skalfrosne k?d fyldes i lynhakkeren og lynes med RFB Dansk salami m/farve, hvid peber og Romglut, som k?res til 2-3 mm.

Til sidst tils?ttes saltet, som k?res godt ind i farsen til en findeling p? 1-2 mm.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Faser tarm, Bak-Nat, kal. 55/40 (T65132).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 113 g, salt 3,4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r, chili, hvidl?g), vand, dextrose, smagsforst?rker (E 621), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, stabilisatorer (E 414, E 413), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top