Ingredienser

6,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/sv

0,200 kg Dekora Marilet Jack W

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Tomatpure, koncentreret

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Dextrose

0,040 kg Tomatsnips 9 mm.

0,020 kg Persille, Sk?ret 2-5 mm.

0,010 kg Cayennepeber, Pulver (E5105)

10.69 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WHISKY GRILLP?LSE

Opskriftnr: 27-0235

Fremstilling
Grisek?det og snitterne hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

2/3 af grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter saltet, Lynprofi FC 7 og 1/3 af isvandet tils?ttes.

Der lynes til en god binding er opn?et.

Dextrose 2000, Cayennepeber, Jack W og tomatpure og 1/3 isvand tils?ttes.

Der lynes til en temperatur p? ca. 10-12?C.

Snitter, det resterende grisek?d og resten af isvandet tils?ttes, og der lynes til den ?nskede grovhed er opn?et.

Persille og Tomatsnips k?res med de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 12-14?C.

Stopning
Fyldes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til ?nskede farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 72%, vand, grisek?dssnitter, salt, marinade (rapsolie (delvis h?rdet), krydderier (paprika, r?get koriander, peber, chili, hvidl?g, l?g, gurkemeje), salt, sukker, whisky, krydderiekstrakter, antioxidant (E 330)), tomatpure, dextrose, krydderier (tomat, persille, cayennepeber), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top