Ingredienser

4,400 kg Grisek?d (10-12% fedt)

3,400 kg Sp?k u/sv

2,200 kg Grisek?d (18-20% fedt)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl

0,120 kg Rolactin (I42220)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Peber, Hvid, Hel

0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

10.7 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROVHAKKET GRISEK?DSSALAMI

Opskriftnr: 11-0006

Fremstilling
Alt k?det og sp?kket skal v?re skalfrosset.

Grisek?d (10-12% fedt) kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med Rowu GdL til salami m/hvidl?g, Fortex flydende hvidl?g og Rolactin ned til 8-10 mm.

Derefter tils?ttes grisek?d (18-20% fedt) samt sp?kket og derefter alt saltet.

Til sidst tils?ttes det hel hvide peber og det hele lynes ned til 8-10 mm.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 90 g, sp?k 24 g, salt 3,7 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (peber, koriander, hvidl?g,) vand, glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, fortykningsmidler (E 415, E 412), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top