Ingredienser

3,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,500 kg Snitter u/sv

2,000 kg Isvand

1,000 kg Bacon i tern u/brusk, u/sv

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,500 kg For?rsl

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

9.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FASTELAVNS GRILLP?LSE

Opskriftnr: 27-0351

Fremstilling
Grisek?d, snitter og bacon hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Grisek?det kommes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter saltet og 2/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og 1/3 isvand.

Der lynes til en temperatur p? 2-4?C.

Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand tils?ttes og der lynes til en sluttemperatur p? 12-14?C.

Bacon og fint snittede for?rsl?g ?ltes i til sidst til en homogen masse er opn?et.

Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 40%, grisek?dssnitter 19%, vand, bacon 11%, for?rsl?g, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm. 

Go to Top