Ingredienser
7,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)
3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
0,300 kg RFB L?gspegep?lse
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Ren GDL
0,050 kg Ramsl?g, Sk?ret
10.53 kg
Læg varer i kurv
SK?REFAST L?GSPEGEP?LSE MED RAMSL?G
Opskriftnr: 13-0186
Fremstilling
K?det sk?res i passende stykker og skalfryses. Det skalfrosne k?d blandes herefter godt med alle ingredienser og hakkes gennem 3 mm hulskiven. Blandingen ?ltes til slut godt igennem.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, kal. 55/40 eller anden valgfri r?gbar tarm.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Serveringsforslag
P?lsen anvendes som p?l?g.
Grundsuppe
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 115 g, salt 3 g, dextrose, krydderier (ramsl?g, l?g, peber, chili), LAKTOSE, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), surhedsregulerende middel (E 575), konserveringsmiddel (E 250).