Ingredienser
7,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
2,000 kg Sp?k u/sv
1,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.73 kg
Læg varer i kurv
CHILISPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0294
Fremstilling
Det frosne grise- og oksek?d lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og Rowu Ferm Starterkultur ned til ca. 2-4 mm. Sp?kket iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Chili, knust, Hot tils?ttes ved de sidste omgange. Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I R?d, Kal. 55/40 Chili Spegep?lse.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 98 g, oksek?d 11 g, sp?k 4 g, salt, krydderier (chili, paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).