Ingredienser

10,000 kg Brystfl?sk m/sv?r, u/ben

0,200 kg Groft Havsalt 25 kg

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,040 kg R? Schinkat R

0,010 kg FixSTART Starterkultur (M8900)

10.43 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LANGTIDSSALTET FENNIKELBACON

Opskriftnr: 52-0427

Fremstilling
Alle tøringredienserne blandes godt sammen.

Det tilskårne brystflæsk kommes i vakuumposer - 1 stk. i hver.

Krydderi/saltblandingen fordeles i poserne og vakuumpakkes.

Vakuumposerne med indhold lægges i rum ved ca. 10°C i 14-16 dage, hvor de vendes og masseres 2 gange om ugen (Må ikke blive mælkehvid i lagen).

Kødet tages ud af poserne og skylles med koldt vand, hvorefter baconen stroppes op (2 steder).

Modning/rygning
Hænges til tørring i tørt rum med træk i 2-4 uger (skal være godt tørt).

Ryges ved 16-18°C til den ønskede farve og smag er opnået.

Vakuumpakkes og lægges i kølerum, klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinebryst 116 g, salt, krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg), dextrose, krydderiekstrakter, smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 252, E 250), starterkultur.

Go to Top