Ingredienser
10,000 kg Brystfl?sk m/sv?r, u/ben
0,200 kg Groft Havsalt 25 kg
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio
0,040 kg R? Schinkat R
0,010 kg FixSTART Starterkultur (M8900)
10.43 kg
Læg varer i kurv
LANGTIDSSALTET FENNIKELBACON
Opskriftnr: 52-0427
Fremstilling
Alle tøringredienserne blandes godt sammen.
Det tilskårne brystflæsk kommes i vakuumposer - 1 stk. i hver.
Krydderi/saltblandingen fordeles i poserne og vakuumpakkes.
Vakuumposerne med indhold lægges i rum ved ca. 10°C i 14-16 dage, hvor de vendes og masseres 2 gange om ugen (Må ikke blive mælkehvid i lagen).
Kødet tages ud af poserne og skylles med koldt vand, hvorefter baconen stroppes op (2 steder).
Modning/rygning
Hænges til tørring i tørt rum med træk i 2-4 uger (skal være godt tørt).
Ryges ved 16-18°C til den ønskede farve og smag er opnået.
Vakuumpakkes og lægges i kølerum, klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinebryst 116 g, salt, krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg), dextrose, krydderiekstrakter, smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 252, E 250), starterkultur.