Ingredienser

4,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,500 kg Grisek?d (10-12% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg Mj

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,150 kg Rowu GDL til Peberbidder

0,100 kg Dextrose

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Ramsl?g, Sk?ret

10.88 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VIKINGE SALAMI

Opskriftnr: 13-0131

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d (?10?C) lynes sammen med Rowu GDL til Peberbidder og dextrose ned til 3-4 mm. Det frosne sp?k (-18?C) tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt, mj?d og ramsl?g tils?ttes ved de sidste omgange. Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, m/bunds?m (T87003).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 50 g, grisek?d 49 g, sp?k 12 g, mj?d 3 g, salt 3 g, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (peber, ingef?r, koriander, SENNEP), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330, E 316), ramsl?g, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top