Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Tomatsnips 9 mm.

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,040 kg Basilikum, Sk?ret.

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.076 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED T?RRET TOMAT OG BASILIKUM

Opskriftnr: 13-0080

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g, Basilikum og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Ibland de t?rrede tomatsnips 9 mm.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki kal. 60/50 cm, r?d/gul elastisk gitternet, afb. (T87409), som er dyppet kort i koldt vand p? n?r enden uden strop.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt.
Grisek?d 55 g, oksek?d 33 g, sp?k 22 g, t?rret tomat 4,3 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (basilikum, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top