Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (18-20% fedt)
2,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben
2,000 kg Isvand
2,000 kg Snitter u/sv
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,100 kg Th?ringer Stege- & Grillp?lse
0,080 kg Sennep, Gul, Hel
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,030 kg Profrisk EU
0,020 kg Merian, Sk?ret
10.5 kg
Læg varer i kurv
K?MPE GRILLER
Opskriftnr: 27-0320
Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.
Brystfl?sk hakkes igennem 5 mm hulskiven.
Grisek?d (18-20% fedt) kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet fint ud, tils?ttes de hakkede snitter, Profrisk EU, Th?ringer Stege- & Grillp?lse samt det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opn?et.
Det hakkede brystfl?sk, Sennep, gul, hel og Merian tils?ttes og der mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur 12-14?C.
Stopning
Stoppes i Grisetarm kal. 28/30 (DK99030). V?gt 200 g.
T?rring
Ved 50?C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70?C ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C. Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 69%, vand, grisek?dssnitter, salt, krydderier (SENNEP, merian, peber, merian, chili, koriander, muskat, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250) krydderiekstrakter. I naturtarm.