Ingredienser

3,500 kg Grisek?d (18-20% fedt)

3,500 kg Oksek?d (18-20% fedt)

3,000 kg Rygsp?k u/sv

0,220 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,170 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,150 kg Rowu GDL u/krydderier

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

10.64 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ITALIENSK FINOCCHIO SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0124

Fremstilling
Okse- og svinekød og rygspæk u/svær hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og skalfryses.

Okse- og svinekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, herefter tilsættes Rowu GdL u/krydderier og krydderiblanding Italiensk Finocchio. Køres til ca. 3-4 mm.

Rygspæk tilsættes og lynes til ønskede grovhed.

Saltet tilsættes de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 46 g, oksekød 40 g, spæk 28 g, salt 3,3 g, krydderier 2,2 g (paprika, fennikel, persille, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top