Ingredienser

5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

2,500 kg Snitter u/sv

0,800 kg Feta Ost i tern

0,200 kg Tomater, solt?rrede

0,180 kg Superbinder R

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Pålægspølse Aufschnitt

0,060 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

11.54 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRÆSK KØDPØLSE

Opskriftnr: 21-0069

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og det lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder Rød, alt saltet og ca. 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Pålægspølse Aufschnitt, og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Feta i tern, soltørrede tomater og Hvidløg granuleret tilsættes ved de sidste omgange og køres med så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.


Kogning
Pølserne koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 55%, vand, svinekødssnitter, FETA OST, salt, soltørrede tomater, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), krydderier (hvidløg, peber, muskat, ingefær, SENNEP, persille, koriander, fennikel), citronskal, dextrose, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top