Ingredienser
3,500 kg Oksek?d (3-6% fedt)
3,500 kg Sp?k u/sv
3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
0,300 kg Valn?dder, hakkede
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,100 kg Rolactin (I42220)
0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.956 kg
Læg varer i kurv
VALN?DDESPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0009
FremstillingValn?dderne skoldes, dr?nes og k?les.
Sp?k og k?d fryses. Det godt k?lede oksek?d hakkes gennem 3 mm skiven.
Det frosne grisek?d og sp?k kommes op i lynhakkeren og k?res til ca. 15 mm.
Derefter tils?ttes Rowu GDL til Salami m/hvidl?g, Rolactin, BESSASTART? Starterkulturen og Romglut og der lynes til ca. 8 mm.
Det hakkede oksek?d og alt saltet kommes i og det hele lynes indtil ?nskede grovehed.
Under de sidste omgange tils?ttes valn?dderne. Sluttemepratur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 50/30, m/net, afb. (87151).
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisdk?d 42 g, oksek?d 39 g, sp?k, VALN?DDER 3,3 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, vand, krydderier (peber, koriander, hvidl?g), smagsforst?rker (E 621), starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, orginal Jamaica rom, stabilisatorer (E 413, E 414), antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).