Ingredienser
6,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
4,000 kg Brystfl?sk u/ben og sv
2,000 kg Isvand
0,330 kg Dyrskuepølse
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
12.43 kg
Læg varer i kurv
DYRSKUEPÃLSE
Opskriftnr: 27-0392
Fremstilling
Grisekød (8-14% fedt) hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Brystflæsk hakkes igennem 8 mm hulskiven.
Grisekød (8-14% fedt) lynes tørt nogle omgange, hvorefter Dyrskuepølse FB og Nitritsaltt, samt 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet til en bindefars tilsættes det hakkede brystflæsk samt det resterende isvand.
Der lynes/mixes til en god emulsion og ønskede grovhed er opnået.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarm kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 87%, vand, salt, krydderier (løg, løvstikkeblade, løvstikkerod, paprika, peber, chili, hvidløg, kommen), stabilisator (E 451), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.