Ingredienser

5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

3,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Mandler, hele, smuttede

0,400 kg Rosiner

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,150 kg Dekora?Pulled Spice (G86810)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Ren GDL

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.336 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROVHAKKET SPEGEP?LSE MED ROSINER OG MANDLER

Opskriftnr: 12-0012

Fremstilling
Det ferske oksek?d hakkes p? 8 mm hulskive og stilles p? k?l.

Det frosne grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Ren GDL og BESSASTART? Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 6-8 mm.

Saltet, det hakkede oksek?d samt mandler og rosiner tils?ttes og der mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Stoppes i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 66 g, oksek?d 32 g, sp?k 9 g, rosiner 4 g, MANDLER 4 g, salt 3 g, krydderier (paprika, l?g, r?get koriander, spidskommen, chili, hvidl?g, persille), salt, sukker, tomatpulver, tang, krydderiekstrakt, surhedsregulerende middel (E 575), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top