Ingredienser

7,000 kg Grisek?d (8-10% fedt), skalfrosset (10 x 10 cm)

3,000 kg Brystfl?sk, skalfrosset (10x10 cm)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikap?lse, Kabanossy

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rowu GDL u/krydderier

0,080 kg Dextrose

0,080 kg Paprika, Rosen

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV CHORIZO

Opskriftnr: 11-0030

Fremstilling
Det skalfrosne k?d og sp?k blandes godt sammen med alle ?vrige ingredienser.

Herefter hakkes det igennem 8 mm hulskiven.

H?nd?ltes til en god binding er opn?et.

Stopning
Farsen fyldes straks i Hukki, kal. 105/63 m/snor Hammelkappe.

Farsen kan ligeledes stoppes i grisetarme og afbindes i ringe.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%. N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 114 g, salt 3,4 g, krydderier (paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidl?g), hydrolyseret vegetabilsk protein, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top