DANSK JULESKINKE
Opskriftnr: 52-0053
Spr?jtelage/kummelage
10,000 kg Koldt vand
0,400 kg Nitritsalt (DK40011)
0,500 kg Kogesalt (DK99015)
0,600 kg Kasslat F flydende (I34270)
Fremstilling
K?det spr?jtes med en tilv?kst p? 15%.
L?gges i samme lage i ca. 20 timer for gennemsaltning.
Efter endt saltning stoppes k?det i Dannet, r?d/hvid, KP3, kal. 16 (D73160).
T?rring
Ved 55?C i ca. 60 min.
Rygning
Ved 55?C til den ?nskede farve er opn?et.
Tilberedning
Steges i en forvarmet ovn p? en rist over vandbad ved 160?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Glasering: 15 min. f?r stegen er f?rdig fjernes nettet.
Der sm?res et j?vnt lag sennep p? toppen, og der drysses med rasp og brun farin.
Serveringsforslag
Serveres f.eks. med gr?nlangk?l og sm? brunede kartofler.
Ingredienser:
Er beregnet p? det r? produkt.
Skinkek?d 87%, vand, salt, stabilisatorer (E 450, E 451), glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).