Ingredienser

9,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

7,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

4,000 kg Rygsp?k u/sv

1,600 kg Feta Ost i tern

0,460 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,400 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl

0,300 kg Rolactin (I42220)

0,200 kg Nitritsalt (DK40018)

0,200 kg Tomater, solt?rrede

0,060 kg Hvidl?gsflager 10 mm.

0,012 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

23.232 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GR?SK SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0227

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d kommes op i lynhakkeren sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen og lynes ned til ca. 3-4 mm.

Derefter kommes det frosne sp?k og Rolactin, i og der lynes til en findeling p? 2-4 mm.

Salt, feta ost i tern, solt?rrede tomater og Hvidl?gsflager k?res med de sidste par omgange, s? det bliver j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri R?gbar tarm, kaliber 45 eller anden valgfri r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Oksek?d 47 g, grisek?d 46 g, sp?k 12 g, FETA OST 8 g, salt 3,4 g, M?LKESUKKER, solt?rrede tomater, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (hvidl?g, peber, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top