Ingredienser

3,400 kg Oksek?d (18-20% fedt)

3,300 kg Grisek?d (18-20% fedt)

3,300 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,010 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,010 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.656 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LANDSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0089

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d (?10?C) lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g, hvid peber, granuleret hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k (?18?C) iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Bak-Nat, kal. 60/40 eller anden valgfri r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Tip
Der kan evt. anvendes Dyppefix efter anvisning p? spanden, samt et Dekora krydderi til kantkrydring.

Husk at deklarere ved anvendelse af disse.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 44 g, oksek?d 39 g, sp?k 32 g, salt 3,8 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidl?g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top