Ingredienser

5,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)

5,000 kg Oksek?d (16-18% fedt)

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg R?dvin

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

10.83 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

R?DVINSSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0065

Fremstilling
K?det hakkes p? 5 mm skiven og skalfryses til - 10?C.

Det frosne okse- og grisek?d (-10?C) lynes sammen med RFB S?nderjysk spegep?lse u/hvidl?g og r?dvinen ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange. Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Mahogni, Kal. 55/40 R?dvins Spegep?lse (T49011).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 56 g, grisek?d 56 g, salt 3,7 g, r?dvin 2,2 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top