Ingredienser

5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

3,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Kokosmel

0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.006 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

JULEKUGLE

Opskriftnr: 13-0176

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes, og det hele lynes ned til 2-3 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen formes til kugler som rulles i kokosmel og de l?gges derefter p? en rist.

Modning/rygning
Dag 1: Modning ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til v?gt lige efter stopning, er de klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 68 g, oksek?d 33 g, sp?k 9 g, kokosmel, salt, krydderier (paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top