Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,000 kg Sp?k u/sv

0,800 kg Oliven, sorte, u/sten

0,800 kg Salatost i tern

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,060 kg Dextrose

0,060 kg Ren GDL

0,040 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.096 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED OLIVEN OG SALATOST

Opskriftnr: 13-0084

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter peber, BESSASTART? Starterkulturen og dextrose tils?ttes og der lynes ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Ren GdL tils?ttes ved de sidste omgange. Ibland salatost i tern og oliven de sidste par omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki kal. 60/50 cm, gul/gr?n elastisk gitternet afb. (87410), som er dyppet kort i koldt vand, p? n?r enden uden strop.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt. Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 51 g, oksek?d 30 g, sp?k 16 g, SALATOST 8 g (M?LK, salt, m?lkesyrekultur, mikrobiel l?be, lipase), oliven 8 g, salt 3,3 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), peber, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top