Ingredienser

9,000 kg Oksek?d (10-12% fedt)

7,000 kg Grisek?d (10-12% fedt)

4,000 kg Rygsp?k u/sv

0,600 kg Dekora?Svampe Traneb

0,600 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,460 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Nitritsalt (DK40018)

0,012 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

21.872 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED SVAMPE OG TRANEB?R

Opskriftnr: 13-0226

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes, og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange sammen med Dekora Svampe Traneb?r.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.


Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Oksek?d 50 g, grisek?d 48 g, sp?k 13 g, t?rrede traneb?r, t?rrede svampe, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top