Ingredienser

10,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

0,300 kg RFB Dansk Salami m/farve

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,040 kg PEBER, SORT, GROV KNUST (E6320)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.666 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSESALAMI

Opskriftnr: 13-0169

Fremstilling
Oksek?det hakkes p? 5 mm hulskiven og skalfryses.

Oksek?det lynes sammen med RFB Dansk Salami m/farve, Peber, sort, BESSASTART? Starterkulturen og hvidl?g ned til 2-3 mm.

Saltet tils?ttes de sidste omgange.

Lynes ned til 1-2 mm.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 50/30, r?d/hvid snornet (T87551)

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
K?dkv?g 114 g, salt 3,4 g, LAKTOSE, krydderier (peber, hvidl?g, koriander, ingef?r, chili), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), farvestof (E 120), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top