Ingredienser

3,500 kg Snitter u/sv

3,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Hvidl?gsflager 10 mm.

10.03 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED HVIDL?G

Opskriftnr: 27-0376

Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter, og det resterende isvand. Der lynes til en god emulsion er opn?et.

Hvidl?gsflager tils?ttes ved de sidste par omgange s? de bliver j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til ?nskede farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Tilberedning
Steges p? en varm pande med fedtstof i ca. 15-18 min.

Er ligeledes velegnet til grill.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 40%, grisek?dssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, M?LKEPROTEIN, krydderier (hvidl?g, peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top