Ingredienser

3,500 kg Snitter u/sv

3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

9.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0165

Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og 1/3 isvand.

Der lynes til en temperatur p? 2-4?C.

Til sidst tils?ttes Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand.

Sluttemperatur 12-14?C.

?nskes p?lsen mere grov, tages lidt af grisek?det og snitterne fra og k?res i sammen med den sidste 1/3 isvand.

Stopning
Stoppes i grisetarme 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et. (tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 41%, grisek?dssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, VALLEPULVER, krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top