Ingredienser
3,500 kg Snitter u/sv
2,500 kg Isvand
2,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
1,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,030 kg Profrisk EU
9.98 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 020-27165
Fremstilling
Grise- og oksek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.
Grise- og oksek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 1/3 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur p? 2-4?C. Til sidst tils?ttes Frankfurterblanding FB nr. 563, Profrisk EU og det resterende isvand.
Sluttemperatur 12-14?C.
?nskes p?lsen mere grov, tages lidt af k?det og snitterne fra og k?res i sammen med den sidste 1/3 isvand.
Stopning
Stoppes i grisetarme 28/30 (DK99030).
T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?dssnitter 32%, grisek?d 27%, vand, oksek?d, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, VALLEPULVER, krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E, 262, E 250). I naturtarm. R?get og kogt.
Dessinnr.
I33880: Frankfurterblanding FB nr. 563 Dessinnr. 112007
DK40011: Nitritsalt 25,00kg/ps Dessinnr. 112661
I41360: Profrisk EU 1,000 kg/ps Dessinnr. 112377