Ingredienser

7,000 kg Grisek?d (8-10% fedt), skalfrosset (10 x 10 cm)

3,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikap?lse, Kabanossy

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rowu GDL u/krydderier

0,080 kg Paprika, Rosen

0,080 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Fortex?Flydende Paprika

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.686 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHORIZO

Opskriftnr: 11-0013

Fremstilling
Det skalfrosne grisek?d fyldes i lynhakkeren sammen med krydderier, Rowu GDL u/krydderier, Rolactin, Fortex flydende Paprika og BESSASTART? Starterkulturen.

Der lynes til 8-10 mm.

Salten tils?ttes de sidste par omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen fyldes straks i r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%
N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 113 g, salt 3,4 g, krydderier 2 g (paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidl?g), LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), glucosesirup, dextrose, starterkultur, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, fortykningsmidler (E 412, E 415), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top