Ingredienser

4,300 kg Grisek?d (3-6% fedt)

3,600 kg Oksek?d (18-20% fedt)

2,100 kg Rygsp?k u/sv

0,220 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Rowu?GDL til Zervelatp?lse (G63960)

0,010 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

0,010 kg Koriander, Pulver (E1910)

10.46 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

JOMFRU ANE SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0005

Fremstilling
Det frosne oksek?d (- 10?C) lynes sammen med Rowu GDL til Zervalatp?lse, Fortex flydende Hvidl?g, Koriander og Rolactin. Lynes til ca. 5 mm.

Derefter tils?ttes det frosne grisek?d og sp?k (-16?C), og det hele lynes ned til ca. 2-3 mm.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, r?d/hvid snornet eller anden valgfri r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 64 g, oksek?d 42 g, sp?k 10 g, salt 3,7 g, LACTOSE, krydderier (koriander, peber, ingef?r), surhedsregulerende middel (E 575), vand, glucosesirup, dextrose, antioxidant (E 300), rom, krydderiekstrakter, fortykningsmiddel (E 415, E 412), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top