Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (18-20% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Peber, Hvid, Hel

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.686 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED HEL PEBER

Opskriftnr: 13-0168

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet tils?ttes ved de sidste omgange. Peber, hvid, hel tils?ttes og mixes til de er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 105/50, Super wabennet.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt. Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 56 g, oksek?d 45 g, sp?k 12 g, salt, dextrose, krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), surhedsregulerende middel (E 575), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top