Ingredienser

7,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)

2,250 kg Isvand

1,000 kg Kartofler (kogte/kolde)

0,180 kg Superbinder R

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,060 kg Pålægspølse Aufschnitt

11.19 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BØRNEKØDPØLSE MED KARTOFLER

Opskriftnr: 21-0064

Fremstilling
Svinekødet hakkes igennem 4-5 mm hulskiven.

Svinekød og kartofler kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød, saltet og 3/4 del af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes krydderierne og det resterende isvand.

Der lynes til en god binding er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Pølserne koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Pølsen anvendes som pålæg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 67%, vand, kartofler 9%, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), krydderier (peber, muskat, ingefær, SENNEP, persille, koriander, fenikel), dextrose, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, citronskal, tomatpulver, krydderiekstrakt, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top